Zaventem

Basisschool De Hoek

NIEUWBOUW | 2017
Openbaar project | BUDGET: €5 208 317,41

BOUWHEER: Gemeentebestuur Zaventem
ARCHITECT: EBTCA bvba
STUDIEBUREAU TECHNIEKEN: Micconsult bvba
STUDIEBUREAU STABILITEIT: Ingenieursbureau Bertram bvba

Nieuwbouw van de kleuter- en lagere school 'De Hoek' in Zaventem:

  • van ruwbouw tot afwerking
  • aanleg parking, groenzone, speelplaats en speeltuin
  • inrichting sporthal en refter
  • groen dak 

Het project werd gebouwd in een bestaand stadspark. Tijdens het ontwerp werd rekening gehouden met het bewaren van de meest waardevolle bomen in het park.

Het gebouw heeft zijn hoofdinkom op niveau van de Desmedtstraat. Omdat het terrein sterk hellend is, verdwijnt deze bouwlaag al snel deels onder het maaiveld. Enkel de hoogbouw van de lagere school steekt duidelijk zichtbaar uit boven het huidige terrein.

Er werd geopteerd om met zoveel mogelijk natuurlijke bouwmaterialen te werken. Het dak werd bedekt met turf en beplanting. Zo blijft het park zijn groene uitzicht maximaal behouden.

De nieuwe school voorziet 6 kleuterklassen, 12 lagere school klassen, 4 godsdienstklassen, een polyvalente turnzaal en een refter. De speelplaats bevindt zich in de rest van het park, tussen het bestaande groen.

50.888470172581, 4.4645261764526

Hoek Desmedtstraat - Diegemstraat
1930 Zaventem
Logo let's build together

 

 

Execon biedt totaaloplossingen voor bouwprojecten. Samenwerking met alle betrokken partners staat centraal. Hierbij investeren we in onze mensen, innovatie en kennis, waardoor we steeds kwaliteit voorop kunnen stellen.