School Hoek in hartje Zaventem

20-04-2018

Nieuwbouw van de kleuter- en lagere school 'De Hoek' in Zaventem.

Het project werd gebouwd in een bestaand stadspark. Tijdens het ontwerp werd rekening gehouden met het bewaren van de meest waardevolle bomen in het park.

Het gebouw heeft zijn hoofdinkom op niveau van de Desmedtstraat. Omdat het terrein sterk hellend is, verdwijnt deze bouwlaag al snel deels onder het maaiveld. Enkel de hoogbouw van de lagere school steekt duidelijk zichtbaar uit boven het huidige terrein.

Er werd geopteerd om met zoveel mogelijk natuurlijke bouwmaterialen te werken. Het dak werd bedekt met turf en beplanting. Zo blijft het park zijn groene uitzicht maximaal behouden.

De nieuwe school voorziet 6 kleuterklassen, 12 lagere school klassen, 4 godsdienstklassen, een polyvalente turnzaal en een refter. De speelplaats bevindt zich in de rest van het park, tussen het bestaande groen.

Het project werd ontworpen door architectenbureau EBTCA bvba uit Zaventem.

Logo let's build together

 

 

Execon biedt totaaloplossingen voor bouwprojecten. Wij staan in voor het mee ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden van gebouwen voor de publieke en private sector.  Samenwerking met alle betrokken partners staat hierbij centraal.  Hierbij investeren we in onze mensen, innovatie en kennis, waardoor we steeds kwaliteit voorop kunnen stellen.